About:

Coaching Km+

Coaching Km+

Glavni trener,

Matija Kvasina

Što je to? Najjednostavniji odgovor bio bi – više kilometara.
Svakako nije sve u kilometrima, prvenstveno se radi o osobnom napretku i ostvarenju željenih ciljeva, koje kroz vodstvo i mentorstvo sa sigurnošću dostižete.

Priča o osnivanju Coachinga Km+ započinje unutar obitelji Kvasina, čija su tri sina od malih nogu u svijetu biciklizma, točnije od 1992. godine. Od tad pa do danas, sva trojica – Filip, Danijel i Matija dio su biciklističkog svijeta. Skupljajući znanje i iskustvo iz raznih segmenata sporta, danas rade zajedno, kao jedna cjelina koja želi i može pomoći svim zainteresiranima u potrazi za idealnim trening-vodstvom.

Sam trening ne sastoji se samo od otkucaja srca, kilometara, snage i sati, tu je cijeli spektar drugih elemenata, poput izgradnje, očuvanja motivacije, funkcionalnih vježbi, fizikalnih terapija i mnogih drugih rješenja koja su spremna za isporučiti u svakom danom trenutku.

TRENING PLAN PREMA VAŠIM MOGUĆNOSTIMA

Kompletno programiranje i usklađivanje plana treninga radimo putem aplikacije Training peaks, preko koje radimo analizu i praćenje te nam ona služi i kao dnevnik rada. Sve to, ovisno o slobodnom vremenu i postavljenim ciljevima. Svaki program se slaže pažljivo i oprezno, kako bi efektivno iskoristio svaku minutu vremena koju ste odvojili za trening.

ANALIZA NAKON TRENINGA

Svaki trening pregledavamo i analiziramo na dnevnoj bazi. Promatrajući prikupljene informacije poput pulsa, kadence, snage, vremena i brzine, dobivamo sliku kako je trening odrađen i kako je utjecao na Vas.

Detektira se je li bilo poteškoća ili pogrešaka u provođenju treninga. S time vam dajemo povratnu informaciju i po potrebi mijenjamo plan treninga za iduće treninge, ili dane. Prikupljajući podatke kroz duži period, dobivamo sliku vašeg stanja i u mogućnosti smo preciznije utjecati na slabe karike vaše forme.

Kroz analizu treninga, dajemo sve od sebe kako bismo objasnili svaki trening – kako se izvodit i zašto je potreban. Također, prateći parametre, kao i kroz osvrte na subjektivni osjećaj, po završetku treninga dajemo dodatna pojašnjenja. Pored toga tu su razna pitanja poput oporavka, prehrane, mehanike, tehničkih elemenata, na koje smo uvijek spremni odgovoriti i pomoći.

SAVJETI

Kao sastavni dio usluge, savjete pružamo u svim segmentima naše suradnje. Bilo da se radi o telefonskom pozivu ili povratnoj informaciji unutar treninga, skupa ćemo prolaziti razne teme vezane za biciklizam.

Trudimo se na taj način pomoći u raznim segmentima, počevši od treninga, oporavka, prehrane, tehnike, do taktike, jer tako prenosimo znanje i iskustvo iz svijeta biciklizma.

Misija & vizija

Gledajući s najšire perspektive naša misija je pomoći razvoju biciklizma u svim mogućim aspektima. Kako je naš cijeli team odrastao i razvijao se kroz sport pa tako razvio zdravi sportski mentalitet želimo što je više moguće prenijeti to na ostale jer sport je promocija zdravlja tako da skupa možemo reći :“U zdravom tijelu, zdrav duh“

Tako smo već prije nekoliko godina otvorili i klub „Škola biciklizam Zagreb“ koji se bavi početnim razvojem a u novije vrijeme pokrenuli smo i programe za rad s djecom u suradnji s gradom Samoborom i BBK Krpeljom.

Sreća je na našoj strani jer se biciklizam već godinama polako vraća a vrijeme pandemije je još dodatno ubrzalo taj proces. Biciklista nikad više na našim cestama, šumama, ulicama… Ne samo biciklista već i utrka koje traže ozbiljniju pripremu i pristup treningu.

Zbog toga smo se tu pronašli s programima individualnog treniranja jer biciklizam zbog svoje specifičnosti traži konkretan rad i određenu predanost.

Ništa se ne dešava preko noći pa tako ni podizanje forme. Prvi korak na tom putu je kontinuitet treninga jer ono što biciklizam ne prašta je kampanjski rad. Recimo 1x tjedno može biti dosta za opustiti se na biciklu ali za pomicanje granica, ostvarenje željenih ciljeva potrebno je malo više zapeti. To malo više bi bilo minimalno 3xtjedno.

Naravno to traži određeni vremenski ulog za koji smo se navikli čuti nemamo vremena ali svatko tko je ozbiljnije isprobao svijet biciklizma brzo je shvatio da svaki trening donosi određeno zadovoljstvo i olakšanje koje je samo po sebi motiv da se pronađe vrijeme potrebno za izlazak van ili odraditi trening u zatvorenom što aparature poput valjaka, trenažera omogućavaju.

Nakon što smo savladali kontinuitet dolazimo na sljedeći korak a to je doziranje opterećenja. Tu se sad traži dosta precizniji rad jer upravo zbog zaraze bavljenja sportom biciklizam spada u kategoriju onih gdje se vrlo lako dođe do faze pretreniranosti.

Takav je bicikl jednostavno vas zarazi pa se traži više i jače a da nismo svjesni koliko nas to uzima pa se zna desiti da nakon određenog vremena zapravo krenemo s formom prema dole jer nas je umor pojeo.

Tu na scenu dolazi trener koji prati što se dešava te vodi računa da put napretka ide uvijek prema gore. Ponekad to nije lako pa zna ponestati motiva i izazova pa tu stupa na snagu još jedna od mnogih uloga trenera da pronađe pravi put i motivaciju za mnoge razne izazove koji se nađu pred vama.

Garancija

Budući da se mi ovdje bavimo osobnim napretkom i poboljšanjem kvalitete života kroz sistematični pristup sportu i treniranju garancija je kompleksnija nego recimo pri kupnji specifičnog proizvoda.

Naravno mi ju potpisujemo i dajemo ali ona traži obostrano razumijevanje. Kao što smo već spomenuli ništa se ne dešava preko noći tako da svako pomicanje vlastitih granica i dostizanje ciljeva traži vrijeme, trud, rad, disciplinu i predanost.

Gledajmo to kao da je svaki trening jedno malo zrno pijeska koje će momentalno donijeti sreću i zadovoljstvo. Što više takvih zrnaca pijeska skupimo veće brdo možemo napraviti pa s time dostići sve ciljeve a bez da razmišljamo podižemo kvalitetu zdravstvenog statusa, povećavamo radnu sposobnost, opće raspoloženje te generalno živimo zdravije i sretnije.

To je naša garancija kao i glavna zadaća na kojoj skupa radimo da bi se svi bolje osjećali.